Καλλιέργιες

Η Cannabius έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια κάνναβης ανοικτού τύπου (στον αγρό), καθώς και την πρώτη επεξεργασία των πρώτων υλών.

Σε βιολογική πιστοποιημένη έκταση 40 στρεμμάτων νότια του Ρεθύμνου Κρήτης στην Αγία Γαλήνη καλλιεργούμε και ποικιλίες κάνναβη (Cannabis Sativa L.) από 100 % οργανικές καλλιέργειες.

Καλλιέργιες 1

Η Cannabius ακολουθεί αυστηρά πρότυπα βιολογικής παραγωγής. Η τεχνογνωσία και οι διαδικασίες πιστοποιούν την ποιότητα των προϊόντων της και αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής τηρούνται αυστηρά πρότυπα ποιότητας και πραγματοποιούνται αναλύσεις σε διαπιστευμένα εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων παρουσιάζονται με διαφάνεια στις περιγραφές των προϊόντων μας σε ότι αφορά την περιεκτικότητά τους σε Κανναβινοειδή.

Δεν κάνει χρήση χημικών λιπασμάτων φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, παρά μόνο εγκεκριμένων βιολογικών σκευασμάτων, συλλέγονται αποκλειστικά με το χέρι, ενώ αντιμετωπίζει τις προσβολές και τα εχθρικά έντομα (πχ βρωμούσες, πράσινο σκουλήκι, κ.α.). Παράλληλα, χρησιμοποιείται μέθοδος κομποστοποίησης στα φυτικά είδη τα κατάλοιπά τους τα μετατρέπουμε σε οργανικό λίπασμα (κοπριά).

Το πότισμα γίνεται με τη μέθοδο της σταγόνας (στάγδην) με ποτιστικές σωλήνες που διαπερνούν το χωράφι και εξοικονομούν πολύτιμους υδάτινους πόρους.

Η ξήρανση των ανθών γίνεται με φυσικό τρόπο, που εξοικονομεί σημαντικές ποσότητες ενέργειας που χρησιμοποιούν τα μηχανικά ξηραντήρια.

Η τυποποίηση των προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρεία μας, αφού με αυτή την διαδικασία πετυχαίνουμε την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα πρότυπα ασφαλείας τυποποίησης τροφίμων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον σχεδιασμό της συσκευασίας με υψηλά standards αισθητικής, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς με στόχο την καλύτερη προβολή του προϊόντος στο ράφι. Κύριο μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που αποδίδει το χαρακτήρα της επιχείρησης και την υψηλή ποιότητα του προϊόντος.

Καλλιεργούμε καθημερινά με σεβασμό και αγάπη προς τη γη και το προϊόν και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε τα καλύτερα αγνά προϊόντα βιολογικής κάνναβης.

Περιβαλλοντική Συνείδηση

Η εταιρεία μας σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην προστασία και μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος έχει υιοθετήσει μια υπεύθυνη στάση στη διαχείριση των πόρων που χρησιμοποιεί, τον οικολογικό σχεδιασμό των προϊόντων, καθώς και την ευρύτερη περιβαλλοντική της συμπεριφορά, που αφορά στο σύνολό των δραστηριοτήτων της.
Παράλληλα, χρησιμοποιείται μέθοδος κομποστοποίησης στα φυτικά είδη τα κατάλοιπά τους τα μετατρέπουμε σε οργανικό λίπασμα (κοπριά).
Καλλιέργιες 2
Καλλιέργιες 3

Η κοπριά αποκαλείται εύστοχα από πολλούς ως “ο μαύρος χρυσός” και είναι ένα οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Υποβοηθά στη λίπανση του εδάφους προσθέτοντας οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά, όπως το άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο. Ο “μαύρος χρυσός” λοιπόν αυξάνει ποσοτικά και ποιοτικά σε παραγωγή τις καλλιέργειες, παρέχοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα ιχνοστοιχεία που απαιτούνται για την καλλιέργεια του χωραφιού.  

Η σωστή αυτή σύνθεση του εδάφους έχει ως αποτέλεσμα την κατακράτηση της σωστής υγρασίας για την ευκολότερη, σωστότερη και υγιή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος της καλλιέργειας.

Έχουμε πάρει συνειδητά την απόφαση να προτιμούμε φυσικούς τρόπους λίπανσης έναντι των χημικών, σε μία ακόμα προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Αυτή είναι η αρχή του ταξιδιού και καθώς η τεχνολογία και ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται, θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Καλλιέργιες 4
Καλλιέργιες 5
Καλλιέργιες 6
Καλλιέργιες 7
Καλλιέργιες 8
Καλλιέργιες 9
Καλλιέργιες 10